Bunkertúra: a történelem egy szeletének megismerése

bunkertúraEgy bunkertúra igazi csemege a történelem szerelmeseinek, de azoknak is érdemes részt venni rajta, akik csak egy érdekes programot keresnek.

Egy belföldi szállás önmagában csupán egy hely, ahol pihenhetünk; szálláshelyünk a Bakonyban azonban ennél jóval több, hiszen nem csak kényelmes szobákkal és ízletes fogásokkal várjuk vendégeinket, de különféle programokkal is. Az idei tavasz egy különleges eseményt is tartogat, amelyen érdemes részt venni: egy bunkertúrát a Sokoró Fogadóhoz közel eső Tényőn.

Szálláshelyünk a Bakonyban, Sokorópátkán található, a szomszédos település pedig Tényő, ahol a bunkertúra kerül megrendezésre. A programon való részvétel kellemes és tanulságos kikapcsolódást ígér, hiszen előtte és utána fogadónkban lehet pihenni, maga a bunkertúra pedig egy páratlan szépségű vidéken át, kerékpárral közelíthető meg, és egy hangulatos pikniket is tartalmaz, amelyet az Árpád-kút közvetlen közelében ejtünk majd meg.

A tényői bunker egy egykori, légvédelmi óvóhely, amelyben egy polgári védelmi kiállítást rendeztek be, ami nem mindennapi betekintést nyújt a világháború és a hidegháború korszakában a lakosság védelme érdekében alkalmazott eszközökről és módszerekről. A bunkertúra során megismerkedhetünk azokkal a tárgyakkal és eszközökkel, amelyek segíthették volna egy esetleges konfliktus esetén a polgári lakosság túlélését, illetve bejárhatjuk a bunker azon helyiségeit is, amelyekben az emberek meghúzódhattak volna. Szerencsére hazánk területén a második világháború óta nem történtek légicsapások, így a bunkerre sem volt valóban szükség, ám nem véletlenül épültek ezek a létesítmények, hiszen a hidegháború alatt komoly esély volt arra, hogy szükség lesz rájuk - ebbe a korszakba nyújt betekintést a tényői bunkertúra.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését a tényői bunkertúra iránt, foglaljon szállást a Bakonyban, a Sokoró Fogadóban! Ha kérdése lenne a programlehetőségekkel, vagy magával a szállással kapcsolatban, vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!

Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k (sütik) használatát. További információk