Free cookie consent management tool by TermsFeed Update cookies preferences

Négy érv a disznótoros hétvége mellett

Disznótoros hétvége 2023A sokorópátkai disznótoros hétvége egyike azoknak a téli programoknak, amik miatt érdemes kimozdulni a meleg, fűtött lakásból. 

Miért jelent egy disznótor unikális élményt?

  1. A disznóvágás mindig is egy közösségi esemény volt. A faluban az egész rokonság megjelent pitymallatkor és kivette a részét az állat minden porcikájának az alapos feldolgozásából.
    A feladatokat aszerint osztották ki, hogy nők vagy férfiak számára elvégezhetőek legyenek, nehézség alapján. Csoportban szorgoskodni egy közös célért nemcsak motiváló tevékenység, de egyben vidám mulatság is. Mindenki megmutathatja, hogy mit tud és az eredményt meg is kóstolhatják.
  2. A disznótorokon minden azonnal, hihetetlenül frissen készül el. A hurka, a kolbász és a többi malacos finomság a nyomába sem ér a boltok hűtőpultjaiban kapható hús készítményeknek. Ön kóstolt már olyan hurkát, amit nem sokkal előtte töltöttek meg?
  3. Egy régi életforma elevenedik meg, ami ma is élő szokás egyes helyeken, de a városi emberek számára nehezebben hozzáférhető. Ma már bárki részt vehet disznóvágáson szállással, étkezéssel, kikapcsolódással fűszerezve. Nincs is ennél jobb téli időtöltés, ugye? Már csak meg kell találni azt a programot, amiben minden megvan és időben lefoglalni.
  4. A disznótor meghatározott időszakban zajlott, a szokások, az időjárás miatt is. Ez arra tanít minket, mai embereket, hogy mindennek megvan a maga ideje, csak elég türelmesnek kell lennie, hogy elérkezzen. Egy ilyen eseményre nem lehet tetszés szerint, bármikor befizetni, hiszen ki hallott már nyári disznóvágásról. A disznótor idejét ki kell várni és a következőt is csak egy év elteltével lehet kipipálni a naptárban.

Kinek szól a disznótoros hétvége 2023-ban?

Disznótoros hétvége 2023Disznótort 2023-ban és a rá következő év elején is tartunk, mert azt szeretnénk, ha mindenki belekóstolna ebbe az autentikus falusi élménybe. Ilyen programot nem talál egyik nagyvárosban sem, csak vidéken találkozhat múltidéző disznóvágással.

Sok mindenkinek szerepel a bakancslistáján részt venni egy falusi hagyományőrző eseményen. Nem kérdés, hogy pároknak fantasztikus program elvonulni és kettesben felfedezni egy eseménydús hétvége programját.

A baráti társaságoknak ízekben és izgalmakban gazdag időtöltést kínálunk, ahonnan még a prímás és a korlátlan italfogyasztás sem hiányozhat.

A kisgyermekes családok bekapcsolódhatnak az állat feldolgozásának feladataiba. A gyerekek megismerhetik a falusi világ városban sosem látott hagyományait, miközben életre szóló élményeket szerezhetnek. Természetesen az állat leölésénél nem kell jelen lenniük, ezt minden vendég maga dönti el .

Disznótoros hétvége 2023Az eredeti szokás is azt diktálta, hogy a résztvevőknek a gyorsan romló ételekből csomagoltak kóstolót. Mi sem hagyjuk üres kézzel távozni a vendégeinket és megtöltjük ízletes finomságokkal a zsebüket. A hurka, pecsenye mellé jut friss házi rétes is. Sokkal jóízűbben lehet elfogyasztani ezeket a fogásokat úgy, hogy a vendég jelen volt a rétestészta nyújtásánál, a kolbász töltésénél.

Biztosítsa a helyét az egyik sokorópátkai disznótoron és foglaljon szállást nálunk! A malacos hétvégékre november közepétől egészen március közepéig lehet jelentkezni. Nem szeretnénk, ha bárki kimaradna, akinek egy ilyen program a vágya.

Az idilli, falusi helyszínről, a malacról és a finomságokról mi gondoskodunk, Önnek csak dátumot kell választania és szabaddá tennie az idejét egy téli hétvégére. Bármilyen kérdése van a foglalásról, a Sokoró Fogadóról vagy a disznótoros programról, csak keresse bátran a kollégánkat telefonon vagy üzenetben!

Szobafoglalás